Hjem » Uncategorized » Brukket hånden

Brukket hånden

Det måtte jo bare skje før eller siden; jeg har falt av Amado. Siste måneden har jeg ridd han tre ganger tidligere, vi har skrittet på egenhånd, travet på volte på egenhånd og skrittet bommer. Alt har gått strålende og Amado er kjempeflink. Skal lage et eget innlegg om dette da det også ble dokumentert med bilder.

Så var det i går; en ganske fin høstdag med sol og som vanlig litt vind. Jeg fikk salt på Amado og leid han opp på banen. Jeg begynner alltid med longering, jeg setter meg ikke på han hvis han ikke hører på meg fra bakken først (pre-flight-check 😛 ) I dag var han våken og veldig framme. Etter å ha jobbet med han en stund ble han allikevel veldig kontrollerbar både opp og ned i tempo. Dermed tenkte jeg at jeg kunne sette meg på han, i dag i longeline igjen siden han var så sprek. Som tenkt så gjort og det gikk veldig fint… helt til; plutselig kom det en bil som parkerte ved banen og ut kom to jenter/damer som stilte seg opp ved porten for å se på. Amado måtte kikke litt på disse, men slo seg til ro igjen. Like etterpå kom det to syklister på grusveien, Amado ble sikkert 4 meter høy under meg og stivnet helt. Det var da jeg burde ha hoppet av, men det er lett å være etterpåklok. Så da han ble bedt om å bevege seg igjen hadde han så mye spenninger i seg som bare måtte ut. Dette resulterte i et stort bukk, fra stillestående og rett opp. Mannen min sa han var godt klar av bakken med alle fire beina. Jeg skjøt rett ut av salen, rett opp og hesten traff bakken igjen før jeg landet tilbake på hesten igjen. Da var han på vei opp i bukk nummer to, dermed krasjet vi og jeg er veldig usikker på akkurat når hånda knakk. Jeg gikk så rett i bakken. Jeg reiste meg opp igjen, veldig forslått og hele meg gjorde så vondt at jeg knakk sammen igjen ett øyeblikk. Tok pause ett halvt minutt og bestemte meg for at jeg måtte jo bare opp igjen, ikke snakk om at vi skulle avslutte sånn som dette her. Stian holdt hesten, stilte opp krakken ved siden av hesten igjen og det var da jeg oppdaget at jeg ikke klarte å bruke venstre hånd i det hele tatt… så da fikk den bare henge der da og dro meg opp med høyre hånd. Vel oppe så ble vi leid og jeg hadde delvis kontroll selv også. Vi fikk da skrittet litt igjen før jeg kunne gå av frivillig og avslutte på en god måte.

Etterpå slet jeg med å få av utstyret, venstre hånd kunne fortsatt ikke brukes. Lurte på å se det an, men tok allikevel turen til legevakta. Der mente legen det var brudd og vi ble sendt til Tønsberg for røntgen. Bildene viste brudd i et mellomhåndsbein, fjerde metakarp (lærte nye ord i går 😉 ) Da var det bare å sitte i kø på akuttmottaket, det var ikke bare jeg som skulle på skadestuen. Vel inne startet gipsingen og nå er lillefinger, ringfinger og langfinger på venstre hånd gipset sammen. Gipsen går opp på halve armen. Så mye greier for et så lite brudd. I går ble det lagt en halv gips og jeg må tilbake om en uke for å få på en hel gips.

Nå har jeg altså skrubbsår på venstre kinn og under underleppa. Jeg har blåmerke på venstre skulder og nedover høyre side fra livet til et stykke ned på låret. I tillegg gipset arm som er vond og en generell følelse av å være mørbanket.

Jeg har også oppdaget hvor mye man bruker to hender til; sette opp håret går ikke, knyte skolissen er skrekkelig vanskelig og jeg føler meg som et barn der jeg sliter. To timer tok det å få kledd på meg og ordnet frokost i dag… Prøv å putte tannkrem på tannbørsten når man bare har en hånd, litt latter har det blitt ut av alt da hvertfall 😉 Kjøre bil går ikke, dermed kommer jeg meg ingen steder. Bare å skrive dette innlegget har tatt noen timer. Jeg vet da for pokker ikke hvor alle bokstavene på tastaturet er, hver finger har jo sine bokstaver… ulempen med å ha lært touch-metoden. Før jeg lærte touch så hadde jeg heller ikke brukt et tastatur før, dermed har det blitt eneste måten jeg skriver på. Da fikk jeg brukt opp denne dagen 😉 Godt det bare er for en stund, og jeg er heldig tross at… det kunne gått mye verre 🙂

Nå er det bare å ta tiden til hjelp og håpe på at det gror fort.

Reklame

2 tanker om “Brukket hånden

    • Tusen takk for det 😊 Blir rimelig hemmet når man er vant til at begge virker, men ser mest fram til at det skal slutte å gjøre vondt nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s