Hjem » Uncategorized » Tømmekjøring

Tømmekjøring

Nå har Amado vært på stallen i ca 1 mnd og ferien er over. Nå har han stått på stallgangen flere ganger og det går flott. Han har også fått beskjært høver og det var ikke like gøy, han har vært vanskelig med det siden han kom hjem fra beitet i fjor da han hadde hovbyll. Han glemmer ikke så lett at det gjorde vondt. Samtidig så bryr han seg ikke om at jeg plukker opp beina hans og skraper og dunker på dem, kommer hovslageren derimot… det er ikke like greit. Så jeg er litt usikker på hvordan jeg skal få trent på dette.

I tiden som har gått til nå har vi frisket opp noe av det vi gjorde før ferien. Han har hatt på seg hodelaget igjen, nå med nesereim. Vi har også hatt tøyler festet i bittet og trent på å bøye begge veier og å svinge. Dette går strålende. Han er også flink til å stoppe med bare en liten forholdning på tøylen. Veldig flink pånnis.

Han har også hatt på seg longeringsgjorden igjen og den bryr han seg like lite om som før. Belegg på frambeina har han også prøvd og det var litt ekkelt med en gang.

Da tenkte jeg at neste steg vil være at jeg går gradvis lenger og lenger bak, det gikk delvis fint… hehe. Jeg må ha noen som kan gå ved hodet hans å hjelpe meg. Han går greit framover, problemet blir å få stoppet han igjen. Han svinger også veldig fint til den ene siden, mot høyre går det ikke like bra. Jeg vurderer å finne et menneske som kan undervise meg bittelitt i tømmekjøring og hjelpe oss litt i gang, men så kommer jeg meg ingen sted med hesten da. Vi finner nok ut av det 🙂


Amado med tømmer i bittet og longeline i grima.


Vakreste lille Amado

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s